PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

KERNgezond tussen de koeien

De groepen 5 en 6 van basisschool De Meander in Reuver beleefden een bijzondere ochtend tussen de koeien van Agri-services Frencken. De kinderen waren hier te gast in het kader van het project KERNgezond.

Melkkoeien

Deze ochtend stond in het teken van voeding. Zo kregen de kinderen uiteraard een rondleiding over het bedrijf waarbij ze alles mochten vragen aan boer Ton. Zo zagen de kinderen hoe de melkkoeien leven, de jongste kalveren en alles wat er komt kijken bij een melkveebedrijf.

Daarnaast proefden de kinderen ook de verse melk, een aantal soorten kaas waarbij ze probeerden te raden welke kaas het was en wat het verschil was. Zo leerden ze het verschillen tussen weidekoeien en stalkoeien en over het vetgehalte in kaas. Daarbij maakten ze ook nog een lekker toetje met vers fruit en yoghurt.

Zintuigen

Als derde onderdeel gingen de kinderen aan de slag met hun zintuigen. Op de strobalen proefden, roken, voelden en zagen ze verschillende producten waarbij ze moesten overleggen over welke producten het ging. Als laatste onderdeel werd er nog lekker bewogen, want dat hoort ook bij KERNgezond. Zo speelden een spel waarbij ze verschillende eigenschappen van boerderijdieren moesten koppelen aan de juiste dieren. Hierbij werd veel gerend, samengewerkt en gelachen

Geslaagde ochtend

Aan het einde van de ochtend lieten de kinderen samen met Ton de koeien het weiland in. Al met al een erg geslaagde ochtend.


- Advertentie -

www.paerssjtal.nl


Aankomst Sinterklaas Beesel

De Stichting Jeugd Actie Beesel (SJAB) viert op zondag 18 november weer de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten in Beesel. Om 13.30 uur worden kinderen en hun ouders verwacht bij basisschool ‘t Spick. Onder muzikale begeleiding van de harmonie en schutterij wordt er in optocht vertrokken naar molen “de Grauwe Beer” in Ouddorp.

Gezellig progamma

Rond 14.00 uur worden de Sint en zijn Pieten verwacht met de boot. Daarna wordt Sinterklaas welkom geheten door de burgemeester op het bordes van het oude raadhuis. Na dit officiële gedeelte worden de kinderen tot vier jaar uitgenodigd bij Frituur ´t Dörp. Kinderen van vier jaar en ouder, worden verwacht in zaal de Troubadour waar de Pieten een gezellig programma organiseren en waar optredens van kinderen plaatsvinden.


En wie weet... Misschien komt Zwarte Piet nog bij jou aan de deur (als je tenminste lid bent van de SJAB). Zorg in ieder geval dat je vanaf 17.30 uur thuis bent !

Even chillen of op de foto met Sint en Piet

Zondag 18 november komt Sinterklaas met al zijn Pieten weer traditioneel met de trein in Reuver aan. Dit is altijd een groot feest voor jong en oud.

Chillen met Sint en Piet

En wat is nou nog leuker voor kinderen, ouders en belangstellende om even vragen te stellen, even te chillen of met de Sint en Piet op de foto te gaan? Daarom vroeg Kernoverleg Reuver aan de Sint of hij, net zoals afgelopen jaar, tijd kon vrijmaken in zijn drukke agenda voor het Sinthuis in Reuver. Hier heeft de Sint weer heel enthousiast op gereageerd.

De bank van Sinterklaas

Op vier dagen zal de Sint met zijn eigen bank neerstrijken in een speciaal Sint-huis (begin Passage tegenover de ingang van de Albert Heijn). Iedereen is van harte welkom om even dat gezellige praatje of die unieke foto samen met de Sint en Piet te maken op de bank van Sinterklaas! Uiteraard hebben de Sint en Piet ook voor iedereen wel wat lekkers in ‘petto’. Uhh… natuurlijk alleen als je braaf bent geweest.


Sint en Piet zullen op de volgende dagen en tijden aanwezig zijn:

•Zaterdag 24 november & 1 december van 15.00-17.00u

•Vrijdag 23 november van 15.00-17.00u

•Woensdag 28 november van 15.00-17.00u

Fotobron: KERNgezond en SJAB

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: