PUIK BLOG

Imme Ambaum en Laura Simons

LEKKER BLOGGEN OVER HET CONCOURS

In het najaar gaat Harmonie St. Gertrudis Beesel op concours. Voor Imme Ambaum en Laura Simons - twee jeugdleden van de harmonie - is het de eerste keer dat ze meegaan op concours. In de komende weken delen zij in een aantal blogs hun ervaringen en belevenissen met jullie. Deze week lees je alweer de derde blog, veel leesplezier!

Hoi allemaal!

Bij het concours kunnen we helaas niet aankomen met een nederpotpourri en een kerstliedjes-medley, al zouden we dat natuurlijk wel graag willen! De stukken die we nu spelen zijn langer, indrukwekkender, en helaas wel ook een stuk lastiger...

We beginnen het concours met ‘’Overture to the Gadfly’’ van Dmitri Shostakovich. Dit is alleen ons inspeelwerk, dus het is een stuk korter dan de echte stukken en we worden er niet op beoordeeld door de jury. We zullen jullie niet té veel vervelen met achtergrondinformatie, maar oorspronkelijk werd het stuk geschreven voor een film (“The Gadfly” uit 1955), die gaat over een meedogenloze revolutionair uit Italië: de legendarische en ongrijpbare Gadfly.

Afgelopen najaar zijn we al begonnen met het oefenen van deze twee werken, zodat er tijd genoeg was om alles tot in de puntjes te oefenen, maar nog steeds staan iedere week Jericho en Masquerade op onze pupiter. Meestal gaat het zelfs zo ver dat we donderdagavond met het eerste melodietje van Masquerade naar bed gaan, en er vrijdagochtend weer vrolijk mee opstaan! Zeker nu we ze al een jaar spelen, kunnen we de stukken namelijk bijna dromen! ;) In de laatste weken voor het concours zullen we dus vooral nog even de puntjes op de i moeten zetten, en dan blazen we de jury om!

Toch zullen we wel blij zijn als straks Kerstmis weer om de hoek komt kijken en we de concours muziek eindelijk aan de kant kunnen schuiven voor wat luchtige “Xmas-songs”. Want ‘Rudolph’ en ‘Jingle Bells’ sluiten we ieder jaar toch weer vrolijk in onze armen :)


Nog even doorbijten en dan zijn we er!

Groetjes!

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: